Search

Traagschuim matras

Traagschuim kennen veel mensen als het NASA-schuim omdat het destijds door NASA ontwikkeld is, herkenbaar is dat het zeer stabiel is en enkel indeukt op plek van impact. NASA heeft het traagschuim destijds ontwikkelt voor hun astronauten omdat deze tijdens de lancering te maken krijgen met een enorme stijging van snelheid. Het traagschuim zorgt ervoor dat de druk die het lichaam te verwerken krijgt op kan vangen. Hieruit is onder andere het traagschuim matras ontstaan.

Wat is traagschuim precies?

Traagschuim is thermo-elastisch en reageert op lichaamswarmte. Wanneer je op het traagschuim matras ligt verwarmt je lichaam het matras waardoor er een werking plaatsvindt. Het gebied wat door je lichaam verwarmt wordt versoepeld in het matras en zorgt ervoor dat de druk evenredig verspreid wordt.

Wat doet een traagschuim matras?

Een traagschuim matras maakt als het ware een mal van het warme object wat erop ligt, in dit je geval je lichaam. Omdat traagschuim enkel het gebied versoepeld wat warmte uitstraalt vormt het zich perfect om je lichaam. Daarbij zorgt het er ook voor dat de ondersteuning verdeeld wordt over het te dragen gewicht. Hierdoor voorkom je dat er extra druk op bepaalde drukpunten komt te liggen wat ten goede komt van de bloedsomloop.

Doordat het traagschuim zich aanpast aan de contouren van je lichaam zijn deze matrassen geschikt voor zowel rug als zij slapers. Buikslapers adviseren wij een ander soort matras te kiezen omdat de werking van traagschuim ervoor zorgt dat je in het matras wegzakt. Hierdoor kan je ruggenwervel onnatuurlijk en onprettig doorzakken wat resulteert in rugklachten. Let er wel op dat traagschuim minder goed ventileert omdat het juist werkt op lichaamswarmte. Hierdoor kan een koudschuim matras warmer aanvoelen. Traagschuim heeft, zoals de naam al verklapt, de eigenschap traag terug te keren in originele vorm. Hierdoor kan het als lastig ervaren worden om te draaien tijdens de nacht.

Wil je meer weten over traagschuim matrassen en ben je benieuwd of het past bij jou slaaphouding? Kijk dan eens op onze adviespagina voor matrassen.

Gerelateerde berichten

Bonellvering of Pocketvering?

Bonellvering of pocketvering, twee woorden die veel vragen opwekken. De vergelijking en vragen over de verschillen tussen deze twee veringen komen ook wij vaak

Koudschuim matras

Koudschuim wordt al enige tijd gebruikt als materiaal voor de kern van bijvoorbeeld matrassen en topmatrassen. Omdat ieder persoon een eigen manier van slapen

Boxspring advies: wat zijn de voordelen van een Boxspring

De voordelen van een boxspring staan vaak centraal in het beslissingsproces van een koper. De populariteit van boxsprings is de laatste jaren flink toegenomen.

welke maat dekbed past bij mij?

De maat van je dekbed komt niet overeen met de maat van je bed zelf, klopt dit? Ja dat klopt, je dekbed is altijd